Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Florestas.
Data corrente:  23/08/2013
Data da última atualização:  24/10/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GODOY, R. C. B. de; DELIZA, R.; GHENO, L. B.; LICODIEDOFF, S.; FRIZON, C. N. T.; RIBANI, R. H.; SANTOS, G. G. dos.
Afiliação:  ROSSANA CATIE BUENO DE GODOY, CNPF; ROSIRES DELIZA, CTAA; Leandro B. Gheno, Baldo S/A Com. Industry and Commerce; Silvana Licodiedoff, UFPR; Catia N. T. Frizon, UFPR; Rosemary H. Ribani, UFPR; Guilherme Godoy dos Santos, UFSM.
Título:  Consumer perceptions, attitudes and acceptance of new and traditional mate tea products.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Food Research International,v. 53, p. 801-807, 2013.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Consumption of teas has been increasing around the world. In Brazil, mate tea, prepared from yerba mate ( Ilex paraguariensis ), is the most popular tea and its popularity is increasing due to the development of new mate-based products and the increasing health consciousness of the Brazilian population. Further develop- ment of the mate market in Brazil requires accurate consumer pro fi ling, focusing on tea drinking behavior, preferences and perceptions. We applied a questionnaire to mate tea consumers to assess their beliefs, con- sumption behavior, and taste preferences. We also explored the acceptability of tea made from yerba mate processed in different ways: immediately after harvest and after eight months of storage, varying the percent- age of leaves and sticks. One hundred consumers evaluated six experimental samples and two commercial mate teas. Results indicated that mate was most consumed in tea bag form, followed by ice teas. The preferred fl avors were natural and lemon. Most of the consumers (61%) consumed mate with sugar, drinking it at home before bedtime. Product quality, brand and price were the most important aspects taken into account when purchasing mate.Themajority ofconsumers werenotsatis fi edwiththe productscurrently offered inthe mar- ket, andthe main criticism waspoor quality and packaging. Consumers accepted all tasted samples, except the tea preparedwith 100%sticks. Commercial teaswere lesspreferred than theexperimental teas,indicating that ther... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Atitude; Chá mate; Consumer; Erva mate; Infusão; Infusion; Mate tea; Preference; Preferência; Teste de consumo.
Thesagro:  Consumidor; Ilex Paraguariensis.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/88454/1/Catie-Consumidor-cha.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/92479/1/2013-146.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF51100 - 1UPCAP - DD
CTAA11992 - 1UPCAP - PP2013/1462013.00146
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  26/09/2008
Data da última atualização:  12/09/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  HOLANDA, M. A. C. de; LUDKE, M. do C. M. M.; LUDKE, J. V.; HOLANDA, M. C. R. de; RABELLO, C. B. V.; DUTRA JÚNIOR, W. M.; COSTA, A. A. G.
Afiliação:  Marco Aurélio Carneiro de Holanda, Universidade Federal Rural de Pernambuco; Maria do Carmo Mohaupt Marques Ludke, Universidade Federal Rural de Pernambuco; Jorge Vitor Ludke, Embrapa Suínos e Aves; Mônica Calixto Ribeiro de Holanda, UFRPE; Carlos Boa Vi.
Título:  Desempenho de frangos de corte machos alimentados com farinha de penas hidrolisadas no período de 7 a 21 dias de idade.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 18; CONGRESSO INTERNACIONAL DE ZOOTECNIA, 10., 2008, João Pessoa, PB. Anais. João Pessoa: UFPB: ABZ, 2008.
Páginas:  3 p.
Idioma:  Português
Notas:  Projeto/Plano de Ação: 16.00.30004-00.
Palavras-Chave:  Avicultura de corte; Subprodutos de abatedouro avícola.
Thesagro:  Alimento Alternativo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA17042 - 1UPCSP - --2008.05547
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional